Wednesday, June 17, 2009

Λευτεριά στον Joaquin Cienfuegos

Ο Joaquin είναι γνωστός σ’ εμάς μερικά χρόνια τώρα ως η φωνή της μαχητικότητας και του ριζοσπαστικού κινήματος στην περιοχή του Λος Άντζελες.

Ο Joaquin είναι γνωστός σ’ εμάς μερικά χρόνια τώρα ως η φωνή της μαχητικότητας και του ριζοσπαστικού κινήματος στην περιοχή του Λος Άντζελες, συμμετέχοντας στις συσπειρώσεις Cop-Watch, Anarchist People of Color (Έγχρωμοι Αναρχικοί) και Revolutionary Autonomous Communities (Επαναστατικές Αυτόνομες Κοινότητες).

Η σύλληψή του στα τέλη Ιούνη, με βάση την κατηγορία (σε βαθμό κακουργήματος) της κατοχής ενός κρυμμένου όπλου - ενός νόμιμα αγορασμένου όπλου που βρέθηκε στο αυτοκίνητό του ενώ οδηγούσε - εμφανίζεται να αποτελεί φτιαγμένη σκευωρία από τα μέλη της Αστυνομίας του Λος Άντζελες που έχουν ανησυχήσει με την όλη δραστηριότητα της Cop-Watch Los Angeles.

Η ZACF ΚΑΙ Ο ΑΝΑΡΧΙΚΟΣ ΜΑΥΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ (Νότια Αφρική) ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΏΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ.

Η κατηγορία της κατοχής όπλου σε βαθμό κακουργήματος είναι σοβαρή δεδομένου ότι επισείει ποινή φυλάκισης και καταβολή εγγύησης που είναι υπερβολικά υψηλή, $40.000, κάτι με το οποίο υπάρχει προφανώς σκοπός να σταλθεί ο σύντροφος στη φυλακή. Η κοινότητα προσπαθεί να συγκεντρώσει τα χρήματα της εγγύησης, αλλά η σύλληψη του Joaquin καταδεικνύει αρκετά σαφώς τα εμπόδια που θέτει η αστυνομία, στρεφόμενη ενάντια στους απλούς ανθρώπους που απαιτούν απλώς το δημοκρατικό δικαίωμα να εξασφαλιστεί ότι η αστυνομία δεν κάνει κατάχρηση εξουσίας.

Ο Joaquin είναι προφανώς γνωστός και μισητός έντονα από την LAPD (την αστυνομία του Λος Άντζελες) και κάθε λεπτό που περνάει υπό την επιτήρησή της, η ζωή του βρίσκεται σε κίνδυνο.

Απαιτούμε να αποσυρθεί αμέσως η ψευδής κατηγορία ενάντιά του και να επιστρέψει σώος και αβλαβής στην κοινότητά του. Καλούμε σε μια διεθνή εκστρατεία των προοδευτικών και κοινοτικών οργανώσεις για την απελευθέρωσή του.

Michael Schmidt - διεθνής γραμματέας του Zabalaza Anarchist Communist Front (ZACF) και εκ μέρους του Αναρχικού Μαύρου Σταυρού Ν. Αφρικής.

*Ελληνική μετάφραση «ούτε θεός-ούτε αφέντης», 3 Ιούλη 2008.
Related Link: http://www.zabalaza.net

No comments: